VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

PlanToys

PlanToys tillverkar leksaker som är hållbara ur flera olika perspektiv. Leksakerna tillverkas av trä som kommer från gummiträd som inte längre producerar latex. PlanToys mål är att nå en produktion som inte påverkar vare sig klimat eller miljö.

Förutom att äga sin egen skog och därigenom säkra återplantering av nya träd, driver PlanToys hela sin produktionsanläggning med hjälp av enbart solenergi. Såväl tillverkning som huvudkontor ligger i Thailand.

Förutom massivt trä använder PlanToys sig av materialet PlanWood. PlanWood® är PlanToys egen uppfinning. Rötter och annat spill från produktionen tas tillvara, finfördelas och färgas in med organiska och vattenbaserade färger. Bindemedlet (1%) är även det organiskt. PlanWood® gör det möjligt att skapa former som skulle vara både svåra och dyra att åstadkomma i massivt trä.

Vitool Viraponsavan, grundare och VD för PlanToys, berättar mer om PlanToys vision och mission nedan. Lite längre ner hittar du ett litet urval av alla de leksaker vi säljer från PlanToys. Vill du se hela vårt sortiment från PlanToys klickar du här!

PlanToys movie

Handla som:
Produkter