VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

Pussel till barn

Hos Lek & Lär hittar du pussel för barn i alla åldrar. Spännande alfabetspussel, sagopussel, observationspussel och sifferpussel. Vi har lärande pussel som ger en inblick i allt från natur och vetenskap till matematik och engelska språket.

För riktigt små barn har vi enkla knoppussel vars bitar är lätta att greppa och lägga för små händer. De flesta av våra pussel kommer från tyska Goki, engelska Orchard Toys, svenska Hjelm Förlag och inte minst från norska Larsen.

*Visste du att det första kända pusslet tillverkades år 1767, då John Spilsbury, en brittisk kartritare från London, fäste en karta på en bricka av trä och sedan sågade ut varje land för sig. Produkten användes som hjälpmedel när barn skulle lära sig geografi. Ända till 1820-talet fortsatte pusslet att i första hand vara ett läromedel i geografi.

Pusslen var väldigt dyra och endast de rika hade råd köpa dem. Med nya tillverkningsmetoder blev pusslen lättare att framställa, billigare och mer populära. Att lägga pussel blev mycket populärt under 1920- och 1930-talen. Det var också då pusslen blev svårare att lägga och avsedda även för vuxna, inte bara för barn.
*Källa: Wikipedia

Handla som:
Produkter