VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

Barnkök, leksaksmat och låtsaslek

Hos Lek & Lär hittar du ett brett sortiment av leksaker för barnkök, leksaksmat & låtsaslek. Vi erbjuder leksaksmat såsom grönsaker, blommiga falukorvar, kakor, tårtor och hamburgare till grytset, stekjärn och grytvantar till det lilla barnköket. Med våra kassaapparater och svenska låtsaspengar kan du öppna butik och sälja mjuka glassar från Oskar & Ellen!

När barn låtsasleker övar de problemlösning och nyskapande. Barn börjar låtsasleka redan när de är 18 månader. Redan som 1,5 år kan barn börja föreställa sig att något är någonting annat än vad det är. När barnet blir äldre låtsas det utan objekt. Att barnet har en kaka i handen, trots att det bara är luft.
Så småningom börjar barnet leka mer och mer tillsammans med andra barn i låtsasleken. I sexårsåldern låtsasleker barnet som allra mest. Upp till en tredjedel av barnets vakna timmar ägnas då till låtsaslek.
I låtsasleken tränar barnet att göra som vuxna gör. Inte bara direkt, utan också i nya sammanhang. Ett litet barn klarar inte detta, men en fyraåring som ser sin förälder laga mat kan nästa dag göra samma sak och härma föräldern i låtsasleken.
I låtsasleken tränar barnet sin kreativa tankeförmåga i alla möjliga situationer. Också utanför leken. Barn uppskattar om vuxna är med och låtsasleker. Men det är viktigt att det sker på samma villkor.

Handla som:
Produkter