VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

Dockhus, stall, bondgårdar och slott

Hos Lek & Lär hittar du dockhus av hög kvalitet med stor detaljrikedom. Här hittar du fantasifulla dockhus till alla barn, flickor och pojkar, i olika åldrar. Från klassiska dockhus till häststall och bondgårdar, slott och rymdraketer!
Vissa dockhus är försedda med en våning medan andra har två. Några dockhus viker du bara ihop och tar med dig, andra är mer stationära och blir till en inredningsdetalj i barnrummet.
Några dockhus kommer kompletta och färdiginredda med möbler och dockor. Andra får du möblera själv efter tycke och smak. Om dockhusets historia läser du mer om längre ner på sidan!

De första dockskåpen kommer från 1600-talet. På 1800-talet var dockskåpen inredda i borgerlig miljö som barnen fick titta in i vid speciella tillfällen. Först efter andra världskriget blev dockskåpet en leksak som flyttade in i barnrummet. På Nordiska museet i Stockholm har man trettio dockskåp från olika tider. De flesta från 1800-talet. 1800-talsskåpen är övermöblerade borgerliga miljöer som barnen fick titta in i vid särskilda tillfällen.
Efter andra världskriget blir dockskåp en leksak och flyttar in i barnkammaren.
Att leka med dockhus är med andra ord en klassisk lek som sträcker sig många år tillbaka i tiden.

Handla som:
Produkter