Ekologiska leksaker

Hos Lek & Lär hittar du ekologiska leksaker som är miljövänliga och hållbart producerade. Det finns egentligen ingen kravspecifikation som anger om en leksak är ekologisk eller inte. Det är bara mat som kan vara ekologiskt producerad, se den svenska KRAV-märkningen. Däremot kan en leksak vara hållbart producerad, giftfri och komma från ekologiskt odladt råmaterial. I denna något vidare bemärkelse kan leksaken anses som "ekologisk".  Eftersom många leksaker stoppas i munnen i lägre åldrar är vårt mål att att erbjuda leksaker som är vänliga såväl mot miljön som mot våra barn. Det betyder kort och gott att leksakerna i denna kategori är tillverkade av FSC märkt trä, målade med giftfria, vatten- eller soyabaserade färger, inga farliga ämnen i plaster såsom ftalater eller BPA osv.

Även om en leksak är giftfri och uppfyller alla kriterier är det inte säkert att den är hållbart producerad. Leksakerna i denna kategori består av råmaterial från FSC märkt trä från kontrollerade skogar eller består av ekologiskt odlad bomull.
Hos Lek & Lär hittar du ekologiska leksaker från tillverkare som exempelvis PlanToys, Everearth, Green Toys, ApplePark och som på mer än ett sätt tar hänsyn till miljön såväl i själva leksaken som i produktion och transport. Det ekologiska sortimentet växer hos oss hela tiden så välkommen att titta in då och då för fler nyheter!

Ekologiska leksaker

 
Handla som:
Produkter