VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

Dockor och docktillbehör

Lek & Lär är butiken med det stora utbudet av dockor med olika etniskt ursprung. Hos oss hittar du dockor med olika hudfärg, hårfärg och ögonfärg. Dockor med lockigt hår, rakt hår, mörkt hår eller varför inte rött, blont eller brunt?! Pojkdockor och flickdockor, hendockor, med eller utan hår. Kort och gott, vi har det du söker och inte hittar någon annanstans. Hittar du likväl inte det du söker, välkommen att kontakta oss!

Lyssna till ett radioinslag där Sveriges Radio intervjuar Åsa på lek & Lär om mångfald och dockor!
Klicka här för att lyssna!

Intresset för dockor och dockteater har växlat under civilisationens utveckling, men dockor har funnits med i alla kulturer långt tillbaka i tiden. Vid utgrävningar i egyptiska tempel har man hittat delar av dockor och i det antika Grekland var dockteatern väl känd.

Hos Lek & Lär hittar du ett brett utbud av dockor, både mjuka och hårda dockor, pojkdockor och flickdockor, handdockor, sagodockor och givetvis docktillbehör. Många av våra dockor kommer från den franska docktillverkaren Corolle. Corolledockorna håller extremt hög kvalitet, därav det något högre priset jämfört med andra mer "vanliga" dockor.

Corolledockorna har blå eller bruna blinkögon, dvs dockan blundar när den läggs i sin vagn eller docksäng. Det gör att dockan är "med i leken" och blir på så sätt mer delaktig och därmed roligare att leka med. Hos Lek & Lär hittar du även fina dockhus, dockhusmöbler och dockhusdockor från engelska Le Toy Van, PlanToys och Goki.

Handla som:
Produkter