VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

Leksaker till små barn, 0-24 månader

Hos Lek & Lär hittar du leksaker och tips på presenter till riktigt små barn passande till såväl baby shower som dop och namngivning.
Vi har produkter och leksaker anpassade för små barn, från det att babyn är nyfödd till det att barnet tar sina första staplande steg på egen hand och med det börjar att upptäcka världen och omgivningen runt omkring.
Denna första tid av utveckling är en spännande tid, inte minst för föräldrarna och den närmsta familjen. Man kan nästan se utvecklingen hos barnet från den ena dagen till den andra.

Hos oss hittar du också pedagogiska leksaker som hjälper din baby och ditt barn i utvecklingen. Som inspirerar och lockar nyfikenheten hos den nyfödda babyn. Våra produkter är givetvis helt fria från skadliga ämnen såsom ftalater, Bisfenol A (BPA), parabener, mjukgörare mm och eftersom vi är helt fristående kan vi också välja ut de produkter som lever upp till våra kvalitetskrav. Kort och gott väljer vi enbart babyleksaker som vi själva skulle vilja ge till våra egna barn.

Små barn lär sig att förstå sin omvärld med alla sinnen vilket förutom syn, hörsel, känsel och lukt även inkluderar munnen. Med den medfödda driften att stoppa saker och ting i munnen upplever babyn såväl smak, känsel och syn på en och samma gång. Det är därför helt logiskt att den viktigaste lustkänslan hos små barn är koncentrerad till just munnen.

Till den nyfödda babyn har vi skallror, bitleksaker och andra typer av leksaker som passar utmärkt när man är riktigt liten. Vi har även bitleksaker som man kyler ner för att lindra både när det kliar och gör ont i munnen i samband med tandsprickning.

Hos oss hittar du även fina babygym från såväl Teddykompaniet som från Goki. För små barn är det som pågår alldeles i närheten det som är mest intressant. Ett babygym med roliga figurer, olika strukturer mm är både spännande och intressant och kan även inspirera det lilla barnet att vilja vända sig från rygg till mage och tillbaka igen. Ett babygym kan dessutom vara en hjälp till lite avlastning för föräldrarna.

Vid ettårs ålder brukar de flesta barn vilja resa sig upp och kanske rent av ta sina första staplande steg. Då är en lära-gå-vagn ett perfekt hjälpmedel. Tänk bara på att vagnen helst ska var bromsbar, dvs att hjulen går att bromsa. Annars finns det en risk att vagnen rullar iväg för fort och barnet då trillar framlänges. En dockvagn eller liknande kan fungera som en lära-gå-vagn, men är inte optimal eftersom den oftast inte är bromsbar. De lära-gå-vagnar vi rekommenderar är alltid bromsbara.

När barnet väl börjat att gå är det extra roligt om barnet har någon rolig leksak att antingen dra efter sig eller putta på framför sig. Dessa leksaker inspirerar barnet att vilja gå ofta och mycket vilket är hälsosamt både fysiskt och mentalt.

För små barn erbjuder vi även babyleksaker som passar bra såväl i badet som på stranden, i poolen eller i sandlådan. Vi har även mjuka och hårda byggklossar, träleksaker, speldosor mm som passar för de minsta barnen.

Handla som:
Produkter