VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Region?

Privat  Företag

Rubens Barn dockor

Tillverkningen av dockorna från Rubens Barn kräver över 100 olika steg, som alla utförs för hand. Dockornas ansikten är sydda i mjukt fleecetyg för ett mer känslomässigt och realistiskt utseende.

Ögonen är ansiktets vikigaste del. Dessa är broderade separat och applicerade för hand. Ögonen ger dockorna liv och ett unikt utseende. Tillsammans med det busiga leendet blir dockorna från Rubens Barn en vän under många år.

Dockorna, från stoppning till yttertyg och hår är tillverkade i 100% polyester. För de dockor som är ekologiska har enbart 100% certifierad ekologisk bomull använts. Dockorna har granulat i baken för att sitta stadigt. Granulaten består till 100% av kalciumkarbonat granulat. Alla dockor kan maskintvättas i 30°C på mild cykel och torktumlas på låg temperatur. Alla kläder rekommenderas att handtvättas.

Rubens Barn har tillverkat mjuka dockor sedan slutet av 90-talet. Idén till dockorna kommer från keramikern Ewa Jarenskogs lekfulla lerfigurer. Lerfigurer är som bekant inte så lekvänliga och ur detta föddes idén att överföra Ewa’s lerfigurer till mjuka dockor. Önskan var att skapa en lekvän till en hel barndom. En kompis som kan följa med från födsel till lek och så småningom kanske till slut bli en kär vän i en gungstol.

Tillverkningen av Rubens Barns dockor sker i Kina. I över 16 år har Rubens Barn samarbetat med samma lilla familjeägda producent. Producenten tillverkar enbart dockor åt Rubens Barn och många av de skickliga sömmerskorna har varit med sedan starten.

Handla som:
Produkter