VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Landsting?

Privat  Företag

Rita, måla och skriva för barn

Hos Lek & Lär hittar du många fina leksaker för att måla, rita och skriva anpassat för alla barn. Här hittar du även fingerfärg, tvättbara färgpennor, tavelkritor, vaxkritor, vattenfärger, målarböcker och magiska ritblock.

Man brukar säga att barn har 100 olika sätt att utrycka sig på. Detta grundar sig i att barn använder alla sina sinnen, sin fantasi och sin kreativitet när de kommunicerar. Att måla, rita och skriva är grundläggande färdigheter i kommunikation och hos oss hittar du bra hjälpmedel som inspirerar och gör lärandet lustfyllt och roligt.

Att öva upp sin finmotorik, exempelvis genom att rita och måla, är avgörande för att senare lära sig att skriva. Att lära sig skriva är svårt. Det kräver att man har förmågan att se och utföra, det handlar om finmotorik. Ett barn med dålig finmotorik måste koncentrera sig för att forma bokstäverna och får då också automatiskt svårt att förstå helheten. Man kan också säga att om finmotriken inte är tillräckligt utvecklad får det konsekvenser längre fram i livet.

Att låta barnen rita, måla och forma och genom det få utlopp för sin fantasi och kreativitet är en av de största gåvorna man kan ge till ett barn. Och det krävs inte så mycket. Lite färg, papper, pennor och penslar!

Handla som:
Produkter