VÄLKOMMEN!

Handlar du som Privatperson eller som Företag, Kommun eller Landsting?

Privat  Företag
Dinosaurie Triceratops - byggsats från tillverkaren 4D Dinosaurie Triceratops - byggsats från tillverkaren 4D Dinosaurie Triceratops - byggsats från tillverkaren 4D

Dinosaurie Triceratops - byggsats

Fyrdimensionell byggsats från 4D Master av dinosaurien Triceratops. Byggsatsen visar inte bara hur Triceratops ser ut utanpå utan även inuti med skelett och inre organ. Mycket detaljerad och hög finish.

Detta är Deluxmodellen, dvs en stor Triceratops.

Antal delar: 42
Storlek färdigbyggd modell: 35,5x9,6x16 cm.
Monteras utan lim.
Rekommenderad ålder: +8 år.

Triceratops ("Trehornat ansikte"), släkte med stora, behornade dinosaurier funna i Nordamerika, där den tros ha levt vid slutet av Kritaperioden för 67 - 65 milj. år sedan. Triceratops var ett massivt djur som liknade en stor noshörning med långa horn i pannan, och med en stor krage av ben som täckte bakhuvudet. Liksom andra Ceratopsider är Triceratops känd från ett rikt utbud av fossil, påträffade både i Montana, Wyoming, Colorado och Alberta.

Triceratops var ett tungt, fyrfotat djur med en kroppsbyggnad liknande den hos noshörningar och elefanter, med korta, kraftiga ben. Den hade svans som smalnade av mot spetsen, och stor skalle med en hjälmliknande krage av ben som växte ut från bakhuvudet och täckte nacken. Kragen blev 2.1 meter tvärsöver. Från pannan växte ett par långa, spetsiga horn, och på nosen hade den ett mindre, konformat horn.

Den främre delen av munnen var tandlös och bildade en papegojliknande näbb som kunde användas för att knipsa av växter. Längre bak satt uppsättningar av små tänder att bearbeta födan med. En fullvuxen Triceratops mätte cirka 7-9 meter från nos till svans och tros ha vägt 5-8 ton, ungefär lika mycket som en afrikansk elefant. Trots sin storlek tror man att Triceratops kanske kunde springa i upp till 25 km/tim, och dess kroppsform gjorde den troligen smidig för dess storlek."Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »


Artikelnummer:
26652-1

Handla som:
Produkter